TX Silagewagen

[dropcap size=small]D[/dropcap]e TX Silagewagen van Krone: minder gewicht, hoge stabiliteit en gegarandeerd sneller lossen. Dit zijn slechts enkele pluspunten van de nieuwe innovatieve TX Silagewagen van Krone. Benieuwd wat de silagewagens van Krone voor u kunnen betekenen? Lees dan snel verder.

TX Silagewagen: een revolutionair concept

Heeft u er wel eens last van gehad: gewas dat achter blijft hangen door allerlei hoeken aan uw wagen? Met de Krone TX Silagewagen is dit lang verleden rijd. Deze wagen is namelijk een ware ruimtewonder. De opbouw van de achterkant is namelijk breder dan aan de voorkant van de wagen. Gecombineerd met een stalen bodem wordt er ruimte gecreëerd waardoor het lossen alleen maar makkelijker wordt.
Daarnaast heeft deze wagen een aantal bijzondere eigenschappen:

  • Een zelfdragende enkelvoudige frame met een geïntegreerde laadtrog
    Het zelfdragende enkelvoudige frame van de wagenbak beschikt over +/- 15 procent minder gewicht dan een traditionele silagewagen. De geïntegreerde laadtrog vergroot het transportvolume met ca. 2 m³ tot 46 m³ resp 56 m³.
  • De aankoppeling met een in hoogte verstelbare trekboom (knikdissel)
    Door de hoogteverstelling van de dissel is het aan- en afkoppelen gemakkelijker dan bij een silagewagen met een starre trekboom. Ook kan bij de eerste omgang, met de wagen achter de hakselaar, de voorzijde van de wagen naar beneden worden gebracht. Door dit knikeffect komt de achterkant van de wagen automatisch omhoog tot ca 4,2 m en hoeft de bestuurder zich minder intensief te richten op de instelling van de stand en de kleppen van de afvoerpijp. Ook kan de TX tijdens het hakselen eerst aan de voorkant gevuld worden. Dat levert onder natte omstandigheden het voordeel op, dat vanaf het begin meer gewicht op de achteras van de trekker drukt en dat verhoogt de tractie.
  • Een lager liggend zwaartepunt met een positief effect op de stabiliteit van het voertuig.
  • Een directe mechanische aandrijving van de bodemketting.
    Dit garandeert snel lossen. Voor  supersnel lossen staat, als optie een hydraulisch bediende Klep voor een wagen, die als hulp bij het lossen fungeert. Deze klep drukt tegen de maiswand en schuift de massa bij ingeschakelde bodemketting  naar achteren. Bij de TX-serie drijft de aftakas een zwaar uitgevoerde ketting aan. Deze drijft op zijn beurt de bodemketting met meenemers en de doseerwalsen aan. Zo wordt het totale aftakasvermogen direct op het lossysteem overgebracht. Meerjarige praktijkervaring laten zien, dat de inhoud van de TX in minder dan een minuut gelost kan worden.

Modellen van de TX serie

In de TX serie zijn er een aantal modellen beschikbaar:

Model Inhoud Totaal toelaatbaar gewicht met tandemstel
TX 460 ca. 46 m³ 24000 kg
TX 460 D (met dooseerwalsen) 2730 24000 kg

 

Model Inhoud Totaal toelaatbaar gewicht met drieasser
TX 560 ca. 56 m³ inhoud 31000 kg
TX 560 D (met doseerwalsen) ca. 56 m³ inhoud 31000 kg

Zet nieuwe maatstaven met de TX Silagewagen

Deze wagen is speciaal ontwikkeld voor hardwerkende loonbedrijven die zware eisen stellen aan hun materiaal. Eenvoudig te bedienen en met de schuin naar voren aflopende stalen bodem wordt de effectiviteit van uw onderneming binnen de kortste keren vergroot. Waar wacht u nog op? Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies op maat!

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag