TX Silagewagen

De TX Silagewagen van Krone: minder gewicht, hoge stabiliteit en gegarandeerd sneller lossen. Dit zijn slechts enkele pluspunten van de nieuwe innovatieve TX Silagewagen van Krone. Benieuwd wat de silagewagens van Krone voor u kunnen betekenen? Lees dan snel verder.

Silagewagen met revolutionair concept

De TX Silagewagen van Krone beschikt over een aantal bijzondere eigenschappen:

  • Een zelfdragende enkelvoudige frame met een geïntegreerde laadtrog
    Het zelfdragende enkelvoudige frame van de wagenbak beschikt over +/- 15 procent minder gewicht dan een traditionele silagewagen. De geïntegreerde laadtrog vergroot het transportvolume met ca. 2 m³ tot 46 m³ resp 56 m³.
  • De aankoppeling met een in hoogte verstelbare trekboom (knikdissel)
    Door de hoogteverstelling van de dissel is het aan- en afkoppelen gemakkelijker dan bij een silagewagen met een starre trekboom. Ook kan bij de eerste omgang, met de wagen achter de hakselaar, de voorzijde van de wagen naar beneden worden gebracht. Door dit knikeffect komt de achterkant van de wagen automatisch omhoog tot ca 4,2 m en hoeft de bestuurder zich minder intensief te richten op de instelling van de stand en de kleppen van de afvoerpijp. Ook kan de TX tijdens het hakselen eerst aan de voorkant gevuld worden. Dat levert onder natte omstandigheden het voordeel op, dat vanaf het begin meer gewicht op de achteras van de trekker drukt en dat verhoogt de tractie.
  • Een lager liggend zwaartepunt met een positief effect op de stabiliteit van het voertuig.
  • Een directe mechanische aandrijving van de bodemketting.
    Dit garandeert snel lossen. Voor  supersnel lossen staat, als optie een hydraulisch bediende Klep voor een wagen, die als hulp bij het lossen fungeert. Deze klep drukt tegen de maiswand en schuift de massa bij ingeschakelde bodemketting  naar achteren. Bij de TX-serie drijft de aftakas een zwaar uitgevoerde ketting aan. Deze drijft op zijn beurt de bodemketting met meenemers en de doseerwalsen aan. Zo wordt het totale aftakasvermogen direct op het lossysteem overgebracht. Meerjarige praktijkervaring laten zien, dat de inhoud van de TX in minder dan een minuut gelost kan worden.

Modellen van de TX serie

Model Inhoud Totaal toelaatbaar gewicht met tandemstel
TX 460 ca. 46 m³ 24000 kg
TX 460 D (met dooseerwalsen) 2730 24000 kg

 

Model Inhoud Totaal toelaatbaar gewicht met drieasser
TX 560 ca. 56 m³ inhoud 31000 kg
TX 560 D (met doseerwalsen) ca. 56 m³ inhoud 31000 kg

 

 

 

 

 

 

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag