Teagle 808 Dual Chop

Schep Holsteins is alom bekend van de Holstein koeien. Er zijn drie vestigingen in Bergambacht, Boijl en Zandhuizen. Het bedrijf in Zandhuizen herbergt zo’n 700 dieren waarvan 450 melkkoeien. Om alles in goede banen te leiden heeft het bedrijf vijf vaste medewerkers. Hierdoor kan het bedrijf veel in eigen hand houden. Toch worden niet alle werkzaamheden zelf gedaan, in enkele gevallen komt er een loonwerker aan te pas. Schep heeft in Zandhuizen 210 hectare grasland en 65 hectare maisland

Schep heeft een Teagle 8080 Dual Chop in gebruik. “We waren al een tijdje op zoek naar een strooier en hakselaar in één en die vonden we in de Teagle” aldus Elbrecht Tiesema. Voorheen werd de loonwerker ingeroepen voor dit werk maar met de Teagle kan dat uitgespaard worden. Er wordt elke dag gehakseld bij de kalveren en twee keer daags bij de droge en verse koeien. Met de machine wordt zowel stro als graszaadhooi gehakseld. In de winterperiode worden met de Teagle ook de 150 stuks paarden van Schep verzorgd.

“De machine vraagt weinig onderhoud. Het is een kwestie van één keer in de zoveel tijd de kettingen opspannen en alle vetnippels nalopen. Wat ook heel gemakkelijk is aan de machine is dat vrijwel alle trekkers ervoor kunnen. Geen gedoe met een aftakas die niet past bijvoorbeeld. Wij gebruiken meestal een 85 pk trekker, maar ook de grotere trekkers kunnen ervoor. Kortom; het is een ideale machine die heel erg goed voldoet.” Zo zegt Tiesema.

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag