Tomahawk 404-505-505XL

Geschikt voor: stro

Voor het gemakkelijk instrooien biedt de 404/505/505 XL serie snel en effectief snijden van stro tot een constante lengte.

Werking:

  • Blaast stro tot een afstand van 10 meter, uitstrooien naar één kant of beide zijden. Alternatieve uitblaas-chutes zijn optioneel beschikbaar.
  • De Tomahawk 404 en 505 modellen maken gebruik van vaste en roterende messen waarmee droog materiaal tot een lengte  van ongeveer 50 mm – 100 mm ) instelbaar gesneden kan worden. De snijlengte kan eenvoudig aangepast worden door het verschuiven van de rotor, hierdoor wordt de afstand tussen de messen aangepast. Optioneel is er een kit beschikbaar waarmee de snijlengte nog iets verkleind kan worden.
  • Eenvoudige controle van de uitblaashoeveelheid door het instellen van de draaisnelheid van de trommel.

Configuraties:

  • Tomahawk 404 – Geschikt voor 1.2m diameter balen.
  • Tomahawk 505 – Geschikt voor 1.5m  diameter balen.
  • Tomahawk 505XL – Geschikt voor 1.5m diameter balen en rechthoekige balen.

Voor de 404 en 505 zijn verschillende drumverlengingen beschikbaar waardoor ook langere rechthoekige balen eenvoudig verwerkt kunnen worden.

De 404/505/505XL serie is alleen geschikt door droog materiaal en verwerkt geen silage of stro dat vochtig is doordat de rotor en uitblaasopeningen kunnen verstoppen.

De Tomahawk Trommel modellen zijn rendabel, simpel en robuust. Er worden geen aandrijfbakken toegepast, de aandrijving van de rotor loopt rechtstreeks via de trekker. Een hydromotor zorgt voor het roteren van de trommel. Dankzij de eenvoudige constructie en robuustheid, kunnen gebruikers uitgaan van een lange levensduur.

teagleoptimized

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag