SILOKING Selfline 4.0

Met Siloking Self Line 4.0 biedt Siloking een nieuwe generatie van moderne, professionele zelfrijdende verticale voermengwagens. Een intelligente mix van innovatieve en beproefde componenten.

Duurzame, onderhoudsarme motoren

De Siloking SelfLine 4.0 serie is uitgerust met motoren van Volvo. In de serie SelfLine 4.0 zijn de Compact 1612 en 2115 Premium uitgerust met 4-cilinder D5 motoren, stage IV. Deze motoren hebben een cilinderinhoud van 5,1 liter en een vermogen van 105-160 kW (143-218 pk). Ze worden gekenmerkt door een hoog koppel 710-910 Nm bij een laag toerental. Dit levert een laag brandstofverbruik op. Dit zorgt tevens voor een laag trillingsgehalte, minimale slijtage en een lange levensduur. Daarnaast bieden de motoren een zeer laag onderhoudsinterval, de motorolie hoeft pas  ververst te worden om de 1000 bedrijfsuren. In vergelijking met andere motorentechnologie in de voertechniek betekent dit dat het onderhoudsinterval van de motoren twee maal zo lang is.

 

Economisch hydraulisch systeem

Een andere nieuwe functie is het geavanceerde retourfilter van het hydraulische systeem van Bosch Rexroth. Bij de Siloking SelfLine 4.0 worden alle componenten hydraulisch bediend. De totale vraag naar hydraulische olie neemt met het nieuwe systeem met 20% af, en blijft, ondanks vele consumenten onder de 140 liter. Door het nieuwe filtersysteem met retourfilter wordt de hydraulische olie optimaal gefilterd. Dit leidt tot onderhoudsintervallen van 1000 uren. In combinatie met het gebruik van standaard olie en filters, leidt dit tot een verlaging van de kosten. De koeler is voorzien van een groter koeloppervlak, deze is ontworpen voor alle modellen tot een vermogen van 218 pk. Dit biedt voldoende reserve koelcapaciteit.

 

2015_05_11_SILOKING_SelfLine_Premium_2115-21_Einzelradaufhängung_IMG_0056_800

De nieuwste onafhankelijk geveerde achteras

Onafhankelijke wielophanging voor slechte wegen

Wanneer de machine veel op de weg wordt gebruikt kan de nieuwe Siloking Selfline 4.0 (optioneel) uit worden gerust met een nieuw ontwikkelde onafhankelijke wielophanging.

Deze nieuw ontwikkelde achteras biedt een betere wegligging, hoger comfort en minder slijtage.

 

 

 

Siloking1195_800

Nieuwe, heldere, ruime en comfortabele cabine

Een premium klasse werkplek

Voor een ontspannen en comfortabele werkdag is er een geheel nieuwe cabine ontworpen voor de Siloking Selfline 4.0. Deze nieuwe, heldere en ruime cabine biedt een uitstekend zicht met een geheel nieuwe joystick om de machine te kunnen bedienen.

Deze cabine is standaard uitgerust met een luchtgeveerde stoel met geïntegreerde multifunctionele armleuning. Tevens is de cabine uitgerust met een triple-verstelbare stuurkolom. De cabine biedt een zeer lage instap. Door de onder een hoek geplaatste voorruit treedt er minder vervuiling op. Mocht het voorruit toch vuil worden is de cabine uitgerust met een royaal bemeten ruitenwisser, dit biedt tevens een duidelijk zicht in de regen.

Een dakraam, gemaakt van getint veiligheidsglas, verhoogt de efficiëntie van het werk en geeft een beter zicht op het werk. De cabine is uitgerust met een veiligheidsframe om de veiligheid van de bestuurder te waarborgen.

Standaard is de cabine uitgerust met een LED-light bar. Deze op het cabinedak gemonteerde werkverlichting zorgt voor een verlicht werkbereik van de machine in een straal van 3 meter. De CAN-bus bediening zorgt voor een hoog bedieningscomfort. Deze is geïntegreerd in de multifunctionele armsteun. Deze is rechtstreeks gemonteerd aan de bestuurdersstoel. Een intelligente en ergonomische joystick welke resulteert in een intuïtieve bediening.

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag