Op de EUROTIER (11 t/m 14 november 2014) te Hannover presenteert Siloking de nagelnieuwe TrailedLine Duo Avant 3327 serie voermengwagens. Doel is om de grotere melkveehouderijbedrijven een zo efficiënt mogelijk systeem te bieden om grotere groepen te kunnen voeren. Dit alles met een verhoudingsgewijs kleine trekker vanaf 100 pk.

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe voermengwagen profiteert de voerspecialist uit Bayern van de interne synergie: zo is de mengtrommel afgeleid van de Zelfrijder Systeem 1000+ afgeleid. De sterk conische vorm van de mengtrommel en de daarop afgestemde mengvijzels maken het mogelijk ook bijzonder struktuurrijk en volumineus voer, zoals bijvoorbeeld droge grassilage, snel te kunnen verwerken en homogeen te mengen. Op grond van de kleine diameter van de bodemplaat en de trommelvorm is het benodigd vermogen zeer gering, dit bespaart brandstof.

De nieuwe TrailedLine Duo Avant 3327 is een drievijzelmodel met een capaciteit van 27 of 32 m3. Uitgangspunt bij de ontwikkeling was om de totale hoogte van de machine met 3,26m zo laag mogelijk te houden.

De nieuwe modellen kunnen uiteraard met het Siloking Wireless systeem, diverse losmogelijkheden en zware magneten uitgevoerd worden..

Eurotier Hal 25, Stand nr. 25A12