Siloking Data, de combinatie tussen een draadloze weeginrichting, bediening van hydraulische functies en het rantsoenbeheer met SILOKING Feed Management.

(Tittmoning/Göttingen, 19 oktober 2016) Een nieuwe ontwikkeling welke wordt gepresenteerd op de EuroTier is het draadloze weeg, controle en documentatiesysteem SILOKING Data. Rantsoenen kunnen vanaf een PC met SILOKING Feed Management of de SILOKING Data terminal geprogrammeerd worden. Overdracht van rantsoenen vanuit het Feed Management programma naar de SILOKING Data Terminal gebeurt draadloos via een lokaal netwerk. De draadloze terminal met kleurenscherm met hoge resolutie wordt gebruikt om rantsoenen aan te maken of aan te passen, losplaatsen instellen of aanpassen en het is de weegdisplay. Met het “SILOKING Data E” pakket is de terminal in de trekker voor de mengwagen tevens de bedieningskast voor de hydraulische functies. Alternatief voor dit pakket is “SILOKING Data T” hierbij worden de hydraulische functies van de voermengwagen bediend via de hydrauliekventielen van de trekker. De weeginrichting kan bij dit pakket weer gegeven worden op uw smartphone of tablet.

 

Een nieuwe dimensie van voeren

Het weegsysteem is standaard programmeerbaar. Met deze functie kunnen melkveehouders hun veestapel exact voeren volgens het rantsoen. Het weegsysteem heeft als functie om het rantsoen in laadvolgorde af te werken, hierbij geeft de weeginrichting weer welk product er geladen moet worden en hoeveel van dit product. Dit kan via de SILOKING Data terminal of via uw smartphone of tablet weer worden gegeven.

Het weegsysteem zet een draadloos netwerk op, dit heeft een groot voordeel voor de gebruiker. De terminal of smartphone kan altijd in de cabine en in het zicht van de bestuurder worden geplaatst.

De machine kan hierdoor altijd van alle zijden worden geladen, terwijl de display altijd leesbaar is.

“dit maakt het werk efficiënter, nauwkeuriger en natuurlijk gebruiksvriendelijk, in vergelijking met de conventionele systemen, aldus SILOKING sales manager Sascha Behrend. Deze ontwikkelingen besparen de gebruiker op tijd en voerkosten.

 

Alle gegevens gedocumenteerd

Het nieuwe SILOKING Feed Management systeem geeft de mogelijkheid om alle gegevens uit de SILOKING Data terminal te verwerken in een overzichtelijk rapport. Hieruit kunnen de voeropname, voerkosten, laad en losplaatsen worden gerapporteerd en uitgedraaid via de PC.

Deze gegevens kunnen via het draadloze netwerk of via een USB stick worden overgezet naar de PC. Hier kan eenvoudig een rapport van worden opgesteld, voor bijvoorbeeld zuivelfabrieken, overheidsinstellingen of managementprogramma’s.

 

Siloking Data zal worden geïntroduceerd op de EuroTier, u vindt Siloking in Hal 27, stand G39

Voor meer informatie gaat u naar data.siloking.com

Hoe werkt Siloking Data? ontdek het in bovenstaande video.