Schäffer 23e

Bromach is exclusieve importeur van de Schäffer 23e: ’s Werelds eerste lader met lithum-ion-technologie. De afmetingen van de 23e zijn gelijk aan de populaire diesel machine 2345, een 45 pk sterke compactlader met een eigen gewicht van 2,3 t. Kiplast en hefhoogte zijn zowel bij de elektro- als de dieselmachine nagenoeg gelijk. Vanzelfsprekend zijn de bestaande technieken van de Schäffer 23-serie ook op de elektrolader gemonteerd. Hiertoe behoren bijvoorbeeld het onderhoudsvrije knik-pendelgewricht en de originele Schäffer assen, welke een hoge stuwkracht garanderen. De 23e bereikt als enige elektrolader een maximale snelheid van 20 km/u. Tevens behoort de hoge acceleratie snelheid tot de standaarduitrusting van de lader. Dit is te danken aan de 21 kW sterke elektromotor welke verantwoordelijk is voor de rij-aandrijving. Deze elektromotor is direct op de achteras gemonteerd. Hierdoor heeft de lader een directe krachtoverbrenging, dit garandeert het hoogste koppel. Hiermee komt ook het rijcomfort niets te kort.

Slechts één derde van de energie nodig

Het is belangrijk om de hoogste efficiëntie te halen uit de geladen energie. Alle componenten van de aandrijflijn zijn perfect op de elektrische aandrijving afgestemd. In combinatie met de Lithium Ion accu behaalt de machine een efficiëntie van wel drie maal zo hoog als een vergelijkbare machine met dieselmotor. Dit betekend tevens dat voor de werking van de machine slechts één derde van de energie benodigd is. Tevens is het onderhoud van de elektromotoren en accu aanzienlijk minder dan bij een vergelijkbare diesel machine. Dit brengt tevens lagere bedrijfskosten met zich mee. Mocht het bedrijf zelf elektriciteit opwekken door middel van zonnepanelen, windmolen of biogas, dan is het gebruik van de Schäffer 23e nog aantrekkelijker. Het gebruik van een Lithium-Ion accu maakt de 23e tot een ware innovatie. De klant krijgt een garantie van 5.000 ladingen of vijf jaar op de accu (wat als eerste voorkomt). Tijdens het laden van de accu speelt de huidige laadtoestand geen rol. De accu heeft geen last van een memory effect, hierdoor kan de accu altijd geladen worden, zonder de levensduur van de accu te beïnvloeden.

Werken zonder geluid en uitstoot – een groot voordeel voor iedereen

De Electrolader 23e van Schäffer staat voor emmissievrij werken: geluid en uitstoot behoren vanaf nu tot het verleden. Mens, dier en omgeving profiteren van schone lucht en extreem laag geluidsniveau. Ook de temperatuurregeling van de elektromotoren is verantwoordelijk voor schone lucht. Door de waterkoeling op alle elektrische componenten, is een grote koelvin welke stof aanzuigt, onnodig.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of specificaties van de Electrolader 23e van Schäffer? Bekijk dan de brochure.

Brochure Schäffer 23e

Schäffer 23e

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag