Op de Agritechnica van dit jaar presenteert Schäffer ’s werelds eerste lader met lithium-ion-technologie. Twee elektromotoren met hoogspanningstechnologie zijn verantwoordelijk voor de aandrijfhydraulica. De klant kan kiezen tussen twee laadsystemen en twee batterijpakketten. De innovatieve nieuwe lader belooft een aanzienlijke besparingen in onderhouds- en bedrijfskosten.

Specificaties SCHÄFFER 23E

De nieuwe elektrische lader van Schäffer levert emissievrije werking: uitlaatgassen en lawaai behoren nu tot het verleden. Dit is een aanzienlijk voordeel in sectoren zoals de veeteelt, waar dieren, mensen en het milieu van profiteren. Klanten kunnen kiezen tussen twee lithium-ionbatterijpakketten. Met het standaard batterijsysteem is de lader goed uitgerust voor de meeste landbouwwerkzaamheden. Met behulp van het vermogensbatterijsysteem verdubbelt u de gebruiksduur van de oplader tot enkele uren.

Extra flexibiliteit

De twee laadsystemen beloven extra flexibiliteit: Schäffer biedt standaard een ingebouwde lader, die wordt gebruikt met een standaard 230 V-voeding. Voeg een optionele externe acculader van 400 V toe om nog sneller op te laden – het accupakket wordt in slechts 30 minuten opgeladen. Dit betekent voldoende energie voor de hele werkdag met een snelle lading, bijvoorbeeld tijdens een lunchpauze. De batterij kan op elk moment worden opgeladen zonder de levensduur te beïnvloeden – nog een voordeel van de lithium-ion-technologie.

Levensduur batterij

Over levensduur van de batterij gesproken, Schäffer garandeert een looptijd van 5.000 laadprocessen of 5 jaar gebruik. Friedhelm Brede, hoofd ontwikkeling bij Schäffer, is ervan overtuigd dat de voordelen van de lithium-ionbatterij hier bijzonder duidelijk zijn. “Dankzij de baanbrekende technologie kunnen we deze buitengewoon lange levensduur van de batterij garanderen. Bovendien zijn lithium-ionbatterijen absoluut onderhoudsvrij, is er geen gevaar voor lood of zwavelzuur en werkt de 23e zelfs bij lage temperaturen betrouwbaar, “legt Friedhelm Brede uit.

Het gebruik van een elektrische oplader met lithium-ion-technologie levert aanzienlijke besparingen op. “De onderhoudseisen van de 23e zijn aanzienlijk lager dan die van het dieselmodel. Veel hogere efficiëntie en aanzienlijk lagere energiekosten per bedrijfsuur resulteren in extra besparingspotentieel. De 23e is waarschijnlijk van bijzonder belang en komt ten goede aan degenen die elektrische energie opwekken in de vorm van een biogas- of fotovoltaïsch systeem, “besluit Friedhelm Brede.

De 23e is de enige elektrische lader op de markt verkrijgbaar die snelheid van 20 km per uur haalt, en brengt ook alle andere voordelen die de beproefde laders van de 23-serie onderscheiden van Schäffer, zoals de onderhoudsvrije scharnierende verbinding en de originele Schäffer-assen, die standaard hoge stuwkracht garanderen.

Alle specificaties op een rij

 • 100% emissievrij: geen uitlaatgassen, geen geluid.
 • Efficiënte high voltage-technologie, aandrijving en hydraulica elk aangedreven door hun eigen elektromotor.
 • Twee oplaadopties: boordsysteem, 230 V / 16 A of extern systeem, 400 V / 32 A: kan in slechts 30 minuten weer worden opgeladen.
  Standaard- of powerbatterij pack: urenlang normaal gebruik, tweede pakket kan op elk moment achteraf worden ingebouwd, volledig onderhoudsvrij.
 • Levensduur garantie van de batterij: 5.000 laadprocessen of 5 jaar. (eerst bereikte)
 • Geen laadgeheugeneffect: opladen van de batterijen is op elk moment mogelijk.
 • Energierecuperatie: automatisch opladen van de batterij, o.a. tijdens remprocessen.
 • Aanzienlijke besparingen: veel lagere onderhoud –en bedrijfskosten in vergelijking met een diesel- of andere batterij concepten, dankzij de top level efficiëntie.
 • Veilige temperatuurregeling: betrouwbare waterkoeling van het hele systeem.
 • 20 km/u: de enige knikwiellader op de markt met batterijvoeding en een topsnelheid van 20 km/u.
  Hill-Hold-functie: start assistentie om eenvoudig en gemakkelijk heuvelopwaarts te starten.

 

23e_01