Geen behoefte aan een pauze. Geen behoefte aan eten, drinken of slapen. 24 uur per dag, 7 dagen per week: doorgaan. Dat is voor velen één van de grootste voordelen van robots in de landbouw. Het is dan ook geen verrassing dat er steeds meer vraag naar is door landbouwbedrijven. De groeiende vraag valt ook te wijten aan dat boeren bijna geen Nederlanders kunnen vinden die werk willen doen als onkruid tussen het gewas verwijderen. Daar komt dus binnenkort grootschalige oplossingen voor.

robots in de landbouw | Bromach

Kunstmatige intelligentie op de boerderij

Als we de filmindustrie zouden geloven, betekent kunstmatige intelligentie niet veel goeds. Echter wordt het doemscenario van een wereld overname door robots erg overdreven. Kunstmatige intelligentie kan er in de landbouw juist voor zorgen dat er geen ‘mensenwerk’ meer nodig is. De robot zou zelf een onderscheid kunnen maken tussen gewas en onkruid. Dat bespaart heel wat manuren en bovendien kan het werk 24/7 doorgaan.

De robot, toekomst van de landbouw?

Voor boeren zal een robot in de landbouw een investering zijn. Maar als we dat vergelijken met de kosten van alle manieren om het gewas te onderhouden zal er geen twijfel meer bestaan. Wat de toekomst ook gaat brengen, wij zullen er klaar voor zijn!