Premos 5000

Met de Premos 5000 kunt u het zwad van het land direct omzetten naar geperste pelletkorrels. Deze pellets zijn geschikt voor verbrandingskachels. Een andere gebruiksmogelijkheid is strooisel. De brokken, iets dikker dan de gebruikelijke krachtvoerbrokken, nemen namelijk veel vocht op. Een derde optie is gebruik als (ruw)voer. Ook buiten het seizoen kan de Premos 5000 als stationaire machine worden gebruikt. Daarnaast kan er met de als optie verkrijgbare doseerbak voor balen ook complete balen omgezet worden in pellets.

Kiemvrij

Bij het persen ontstaat veel warmte. De temperatuur loopt op tot 80 graden, waardoor het product kiemvrij is. Een voordeel van de brokken is de hoge dichtheid. 600 tot 700 kg per kuub, dat is drie tot vier maal dichter dan geperst stro. Dat maakt het transport vele malen goedkoper.
Enkele specificaties:

  • Met een bunkerinhoud van 5000 kg (tot 9 m³).
  • De maximale capaciteit van de Premos is tot ca. 5000 kg/uur en is daarmee 3 tot 5 maal sneller dan de meeste stationaire pellet machines.
  • 2,35m brede pick-up
  • Hoge persdichtheid: 600 tot 700 kg/m³

Hoe werkt het?

De Premos werkt met een 2,35m brede pick-up, die het gewas oppakt. Via een rotor komt het gewas dan op een transportband, deze band is 800 mm breed. Via de deze transportband komt het gewas dan bij twee perswalsen. Deze perswalsen zijn 800 mm breed en hebben een diameter van 800 mm. Op beide walsen zitten afwisselen rijen tanden en gaten. Het gewas dat tussen de walsen komt, wordt door de gaten van 16 mm geperst en komt zo binnenin de wals. De geperste pelletkorrels worden vervolgens door een inwendige vijzel in de wals naar een transportband gebracht die het naar de voorraadbunker transporteert.

Een groot voordeel van de geperste korrels is de hoge dichtheid. Die ligt tussen de 600 tot 700 kg/m³ en is daarmee 3 tot 4 maal vaster in elkaar geperst dan stro. In verhouding tot brandstof staat 2,5 kilogram geperste korrels gelijk aan 1 kilogram verbrandingsolie. Juist bij het verwarmen van bijvoorbeeld kassen kunnen de geperste korrels een aantrekkelijk alternatief zijn voor fossiele brandstoffen.

 

  • specificaties Premos 5000
  • vee
  • Pellets
  • kachel

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag