SILOKING vult de 4.0 zelfrijderlijn aan met het grootste model.

 

De Siloking SelfLine 4.0 serie is uitbereid met de System 1000+, voor de hoogste capaciteit. Deze machine is vanaf heden standaard uitgevoerd met alle nieuwe specificaties van de 4.0 serie.

(Tittmoning, 01. Augustus 2017) op de AGRITECHNICA stelt SILOKING de nieuwe telg van de SelfLine 4.0 serie voor. De SelfLine 4.0 System 1000+ met een inhoud van 29 m³ tot 32 m³. Deze robuuste machine speciaal ontwikkeld voor grote bedrijven. De machine overtuigt door zijn nieuwe motortechnologie van Volvo-Penta, de 3 mengvijzels voor een snelle en homogene menging en het wendbare 3 assige onderstel.

 

Hoge capaciteit
De machine wordt aangedreven door een Volvo-Penta 6 cilinder met een cilinderinhoud van 7,7 liter en een vermogen van 186 PK. Vier sterke Bosch Rexroth hydrostaten verdelen dit vermogen doelgericht en efficiënt naar de hoofdverbruikers, zoals de frees en de mengeenheid. Daarnaast is er een besparing op de bedrijfskosten, de standaard onderhoudsinterval is namelijk naar 1.000 uren verhoogd. Met de structuur behoudende capaciteitsfrees kunnen grote hoeveelheden voer van een maximale hoogte van 5,5 meter geladen worden. Het voer wordt direct door het brede freeskanaal naar de mengkuip getransporteerd. Door de Turbo vijzel wordt het rantsoen gelijkmatig en homogeen gemengd. Door de juiste plaatsing en de grote afmeting van de losdeuren is de machine is staat om in 90 seconden te lossen.

„Op grote melkveebedrijven wordt vaak meer dan 100 ton per dag gevoerd, 365 dagen per jaar. Dan moet de machine zeer betrouwbaar zijn, hier heeft Siloking bij de ontwikkeling veel rekening mee gehouden. De gebruikte componenten zijn ontworpen voor maximale belasting en lange levensduur”.

 

Capaciteit en flexibiliteit
Standaard is de XXL-zelfrijder uitgevoerd met een lucht geveerd 3 assig onderstel. Door het zware 3 assige onderstel is de gewichtsverdeling optimaal, in combinatie met de juiste banden en 2 gestuurde assen heeft deze grote machine slechts een draaicirkel van 8,1 meter. Standaard is de machine uitgevoerd met een 40 km/h versie, dit zorgt voor snel en comfortabel transport op de weg – zelfs bij volledige belading.

 

Comfort per drukknop
In plaats van vele handels, is de Siloking 4.0 zelfrijder serie standaard uitgerust met slimme technieken. Alle functies van de machine zijn te bedienen via de multifunctionele armleuning. Door verschillende functies in te stellen met een automatische functie, kan het gemengde rantsoen met slechts 1 druk op de knop gelost worden. Hierbij is te denken aan afvoerketting uitklappen, afvoerketting inschakelen en de losdeur openen.

 

Deze nieuwe Siloking SelfLine 4.0 System 1000+ zal gepresenteerd worden op de Agritechnica van 12 t/m 18 november 2017.

 

Bezoek ons op de AGRITECHNICA in Hal 5, Stand D36.

image-2017-08-08