Telescopische wielladers

De telescopische wielladers van Schäffer combineren de manoeuvreerbaarheid en het goede zicht van een knikbestuurde wiellader met de grote hefhoogte en reikwijdte van een conventionele telescopische lader. Steeds meer klanten kiezen voor een van de tien modellen met een bedrijfsgewicht tussen 2,9 en 13 t.

Op basis van de knikbesturing zijn de telescopische wielladers van Schäffer uitzonderlijk efficiënt inzetbaar. De achterwagen volgt het spoor van de voorwagen altijd exact. Het manoeuvreren is zeer eenvoudig en dankzij de hoge draaihoek is de wendbaarheid enorm.
De grote centrale cabine biedt de bestuurder het perfecte zicht rondom. Dit is ook te danken aan de lage voorwagen met een hoogte die in vergelijking met de voorgangers doorslaggevend beperkt werd. Zo bevindt het werkgereedschap zich altijd optimaal in het zichtbereik van de bestuurder die productiever en veiliger werkt.

De maximale hefhoogte bedraagt afhankelijk van het model tussen 3,75 m en 6,10 m. De ferro-vorm glij-elementen van de telescooparm zijn onverwoestbaar. De gereedschapscilinder is in de telescooparm ondergebracht en dus tegen beschadiging beschermd. De machines bereiken door de geïntegreerde Z-kinematica ook zeer goede scheurkrachten en zijn dus de ideale werkmachines voor in de bouw. Maar ook in de gemeentelijke en industriële sector kiezen steeds meer klanten voor een Schäffer.

Verlaagde en standaard telescopische wielladers

Standaard uitvoering

Verlaagde uitvoering

Brochure Schäffer Telescopische wiellader

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag