Redrock Super Flow mestpomp

Mts. R & A Calis is een dynamisch bedrijf in Lippenhuizen en telt zo’n 300 melkkoeien + bijbehorend jongvee. Het bewerkbaar land betreft 120 hectare gras land en 30 hectare mais land.

Er zijn twee werknemers in dienst waarmee Calis veel werk in eigen hand houdt. Indien nodig wordt er tijdens piekperioden een loonbedrijf ingehuurd. Er wordt voorop gesteld dat de kwaliteit van het vee en het voer hoog blijft en niet lijdt onder onderbezetting in mensen en machines. Daarom wordt er een beroep op het loonbedrijf gedaan mocht het nodig zijn. “Het is een beetje de gulden middenweg zoeken” aldus Robbert Calis.

Van Redrock heeft het bedrijf twee machines in gebruik. Dit zijn een Redrock Telegator 180 kuilhapper en een Redrock Super-Flow mestpomp. Voor deze pomp had het bedrijf ook al een Redrock standaard mestpomp in gebruik. Deze was in gebruik vanaf 1988 tot 2007.

Er wordt per jaar zo’n 4000/5000 kuub mest in de silo gepompt. Daarnaast wordt er bij bemesting op het verder weg gelegen land ook mest getransporteerd. Hiervoor gebruikt het bedrijf een 30 kuubs tank welke gevuld wordt met de Redrock Super-Flow mestpomp. Vooral het feit dat de pomp zeer onderhoudsarm is speelde een grote rol bij de aanschaf. “Er is altijd veel te doen op het bedrijf, het is dan niet handig als er veel onderhoud aan de machines bij komt kijken. Dat kost veel tijd. Dat maakt de Redrock dan ook heel geschikt: Onderhoudsarm en een hoge capaciteit.”

Op de vraag om de machine in enkele kernwoorden te omschrijven kan Calis heel kort zijn: “goed, simpel en degelijk.”

Redrock Super Flow mestpomp

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag