Krone schijvenmaaier Active Mow

De nieuwe Krone schijvenmaaier Active Mow bestaat maar liefst uit vijf nieuwe modellen met een werkbreedte van 2.05 – 3,61 meter. Maaiers uit deze nieuwe serie zijn voorzien van de nieuwste Krone technieken, die ook in de Krone EasyCut maaiers en de grote zelfrijdende Krone Big M geïntegreerd zijn.

Massieve aanbouwbok

ActivemowDe rijsnelheden en het vermogen van tractoren neemt toe. Daarom heeft Krone de aanbouwbok in deze nieuwe serie versterkt. In de aanbouwbok zit tevens een uitneembare bewaarbox voor het overzichtelijk bewaren van reservemessen. Alle Active Mow maaiers kunnen gecombineerd worden met verschillende type frontmaaiers en trekkers dankzij de verstelbare aankoppelpunten.

Lage onderhoudskosten en meer comfort

De levensduur gesmeerde maaibalken zorgen voor lage onderhoudskosten en slijtdelen kunnen eenvoudig en snel gewisseld worden dankzij het bewezen Easycut design. De Active Mow maaibalk wordt net zoals bij alle andere Krone maaiers direct aangedreven via een combinatie van aftakassen en tandwieloverbrengingen. De onderhoudsvrije vrijloop is in de aandrijving geïntegreerd.

Snelle droging

Door de satellietaandrijving van verschillende maaischijven op de maaibalk, kan de Active Mow maaier zowel met zwad- als breedafleg worden uitgevoerd. Hierbij zorgt de breedafleg voor een snellere drogingsproces en bij de keuze voor zwadafleg, wordt er niet meer over het gemaaide gras gereden.

 

Onder alle omstandigheden streeploos maaien

SmartCut staat bij Krone voor maximale overlapping van de maaischijven. Bij de SmartCut maaibalk is de onderlinge afstand tussen de maaischijven aangepast om onder alle omstandigheden egaal het gras af te maaien.

Transport

Voor het transport klappen de Krone ActiveMow maaiers, net zoals de actuele EasyCut maaiers over het dode punt. De opgeklapte Active  Mow maaier staat in transportstand 100 graden over het dode punt naar binnen opgeklapt. Hierdoor staat niet alleen de maaier naar binnen, is de gewichtsverdeling optimaal, maar is voor de bestuurder ook het zicht naar achteren veel beter.

Gewichtsontlasting

Gewichtsontlasting van de maaibalk is mogelijk via instelbare spiraalveren, net zoals bij de Krone EasyCut en de grote zelfrijdende Krone Big M maaiers. Deze makkelijk instelbare spiraalveren reageren snel onder alle omstandigheden. De mate van gewichtsontlasting wordt makkelijk ingesteld via een pen-gat verbinding.

Optioneel

Als optie zijn de Active Mow maaiers ook verkrijgbaar met zwadborden. Dit ondersteunt de zwadvorming bij grote hoeveelheden gras. Ook zijn er hoge glijsloffen als optie leverbaar, deze hoge glijsloffen zorgen ervoor dat de maaihoogte veel hoger wordt, bijvoorbeeld om luzerne te kunnen maaien. Verder biedt Krone voor de ActiveMow serie ook nog optionele wegzetsteunen aan, om de maaier in transportpositie in de schuur weg te kunnen zetten.

 

Alle kenmerken Active Mow op een rij:

 • Maaibalk met SmartCut, voor maximale overlap van de maaimessen
 • SafeCut maaischijfbeveiliging
 • Massieve aanbouwbok
 • Optioneel: wegzetsteunen, zwadborden en hoge glijsloffen
 • Easycut design met modulaire opbouw
 • Gewichtsontlasting van de maaibalk via instelbare spiraalveren
 • Bij transport staat de maaier naar binnen, is de gewichtsverdeling optimaal en het zicht naar achteren beter

Modellen

De Activi Mow serie bestaat uit de onderstaande modellen:

 • ActiveMow R 200 met 2,05 m netto werkbreedte
 • ActiveMow R 240 met 2,44 m netto werkbreedte
 • ActiveMow R 280 met 2,83 m netto werkbreedte
 • ActiveMow R 320 met 3,22 m netto werkbreedte
 • ActiveMow R 360 met 3,61 m netto werkbreedte.

Technische gegevens:

ActiveMow R 200:
2,05 m werkbreedte
Benodigd vermogen ca. 27 kW (37 pk)
Capaciteit ca. 2 Ha/u

ActiveMow R 240:
2,44 m werkbreedte
Benodigd vermogen ca. 30 kW (41 pk)
Capaciteit ca. 2 – 2,5 Ha/u

ActiveMow R 280:
2,83 m werkbreedte
Benodigd vermogen ca. 40 kW (55 pk)
Capaciteit ca. 2,5 – 3 Ha/u

ActiveMow R 320:
3,22 m werkbreedte
Benodigd vermogen ca. 50 kW (68 pk)
Capaciteit ca. 3 – 3,5 Ha/u

ActiveMow R 360:
3,61 m werkbreedte
Benodigd vermogen ca. 55 kW (75 pk)
Capaciteit ca. 3,5 – 4 Ha/u

Meer weten over ons aanbod?

Stel hier uw vraag