Enorme flexibiliteit, uitstekend comfort en maximale capaciteit
Krone introduceert twee nieuwe triple-maaicombinaties EasyCut B 870 en B1000

Spelle, 1 september 2020 – Met de nieuwe EasyCut B 870 en EasyCut B 1000 breidt Krone haar productprogramma verder uit met twee extra triple-maaicombinaties. Deze worden gekenmerkt, in vergelijking met de huidige triple-maaicombinaties, door het nieuwe ronde design met strak gespannen beschermkleden en tevens een gewichtsoptimalisatie dankzij de volledig nieuw vormgegeven aanbouwbok.
Beide nieuwe machines beschikken standaard over hydraulische ontlasting, non-stop-obstakelbeveiliging en de duizendmaal bewezen Krone-technologieën SmartCut, SafeCut en DuoGrip. De triple-maaicombinaties worden kort op de trekker aangebouwd middels drievoudig ondersteunde bouten voor in de hefarmen, zowel in Cat. II als in Cat. III.

Een bijzonder highlight bij de EasyCut B 870: de draagarmen kunnen in twee posities gemonteerd worden. Zo kan de machine, geheel naar wens, ingezet worden met een werkbreedte van 8,31 m of 8,62 m om daarmee zodoende de overlapping aan te passen. In de smalle positie ligt de afstand tussen de twee maaiers onder 2,00 m, daardoor is de machine uitermate geschikt voor een maximale overlapping wat ideaal is bij het maaien van heuvelachtige percelen.

De nieuwe triple-maaicombinatie EasyCut B 1000 scoort punten dankzij het uitstekende bedieningscomfort alsmede door de verstelbare werkbreedte van 9,28 m tot en met 10,00 m, welke door de chauffeur comfortabel hydraulisch vanuit de cabine ingesteld kan worden. Het verstellen van de maaiers is ook tijdens het maaien mogelijk. Zo kan de chauffeur, geheel naar de omstandigheden, de ideale overlapping instellen voor een maximale werkbreedte.

De bediening van de nieuwe maaicombinaties gaat middels de hydraulische ventielen van de trekker; enkel en alleen één enkelwerkend ventiel en één dubbelwerkend ventiel worden daarvoor benodigd.
Een ander praktisch aspect: de machines beschikken beide standaard over de mogelijkheid om de maaiers individueel uit te heffen, wat met name van voordeel is bij het maaien van spits toelopende percelen.

Smart en veilig – dankzij duizendmaal bewezen EasyCut-techniek
Naast deze comforteigenschappen zet Krone bij het maaien in op bewezen EasyCut-techniek. De vlakke bouwwijze van de maaibalk zorgt voor het eenvoudige glijden van de maaier over de graszode. Standaard wordt elke EasyCut-maaibalk voorzien van de brede EasyCut-glijsloffen wat de volgende voordelen met zich meebrengt: een zeer goede gewasstroom waarbij tegelijkertijd de graszode wordt ontzien. Dankzij het geharde staal zijn de glijsloffen uiterst robuust en slijtvast. Optioneel biedt Krone voor de maaiers ook combi-glijsloffen aan voor het maaien onder continu wisselende omstandigheden en daarnaast de verhoogde glijsloffen voor het maaien van bijvoorbeeld steenrijke percelen.
Zoals alle EasyCut-maaiers beschikken ook de nieuwe triple-maaicombinaties over de bewezen satellietaandrijving; dat betekent, groot gedimensioneerde tandwielen met tot wel 66 tanden die de krachten van de hoofdaandrijving overbrengen tot aan het einde van de maaibalk. Vanwege de grote diameter draaien deze tandwielen langzamer en grijpen veel tanden van de naastgelegen tandwielen in elkaar. Deze constructie staat voor een rustige loop, een uitstekende krachtoverbrenging en lange levensduur bij een laag eigengewicht. De gelagerde zij-aandrijvingen drijven enkel en alleen één maaischijf aan, en worden daarmee beperkt belast.
Verder behoort de messensnelwissel alsook de gepatenteerde Krone SafeCut-maaibalk, met unieke beveiliging, tot de standaarduitvoering.
Verder overtuigen de nieuwe triple-maaicombinaties door een intelligente obstakelbeveiliging, dat wil zeggen, de maaiers wijken uit naar achteren en omhoog bij het raken van een vreemd voorwerp. Nadat het obstakel is gepasseerd zwenken de maaiers automatisch terug naar de arbeidspositie.
Een voorbeeldige bodemaanpassing garandeert de DuoGrip-ophanging, waarbij de maaiers in het zwaartepunt gedragen worden en daarnaast door stuurstangen zijdelings gestuurd worden.

Easy, ook tijdens het transport en het onderhoud
Ook tijdens het transport scoren de nieuwe machines punten dankzij een praktische oplossing, beide maaibalken klappen namelijk omhoog in een hoek van 95 graden achter de trekker. De hydraulische vergrendeling gebeurt automatisch tijdens het klappen. Dankzij de uitgebalanceerde maaiers ligt het zwaartepunt dicht bij de achteras van de trekker, waardoor ideale transportomstandigheden ontstaan, ook bij kleine tractoren. Verder pluspunt: de transporthoogte ligt altijd onder de 4,00 m. Eveneens praktisch: de maaicombinatie kan eenvoudig, snel en ruimtebesparend op robuuste steunpoten in de transportstand weggezet worden. De steunpoten blijven ten alle tijden aan de machine en zijn zo altijd in de buurt. De transport- dan wel wegzetbreedte ligt onder 3,0 m.

Tenslotte overtuigen de nieuwe maaicombinaties ook op het gebied van service en onderhoud. De wijd te openen beschermkleden zorgen voor een goede toegang tot de maaibalk; bij onderhoudswerkzaamheden zoals bijvoorbeeld het draaien van de messen heeft de chauffeur zodoende voldoende ruimte. Praktisch zijn eveneens de in het frame geïntegreerde messenbakjes, waardoor altijd reserve-messen aan boord zijn.

Conclusie: met de nieuwe triple-maaicombinaties EasyCut B 870 en B 1000 breidt Krone het maaierprogramma uit met twee nieuwe machines, die aan alle praktische eisen op het gebied van capaciteit, flexibiliteit en comfort voldoen.

EasyCut B 870, technische gegevens in een overzicht:
Werkbreedte: 8,31 m of 8,62  m
Transportbreedte: 2,99 m
Transporthoogte: onder 4,00 m
Gewicht: ca. 1350 kg
Min. vermogensbehoefte: vanaf 88 kW (120 pk)
Benodigde hydr. aansluitingen: 1x EW, 1x DW

EasyCut B 1000, technische gegevens in een overzicht:
Werkbreedte: 9,28 – 10,00 m
Transportbreedte: 2,99 m
Transporthoogte: onder 4,00 m met 25 cm bodemvrijheid
Gewicht: ca. 1750 kg
Min. vermogensbehoefte: vanaf 100 kW (140 pk)
Benodigde hydr. aansluitingen: 1x EW, 1x DW