Met de BaleCollect 1230 stelt krone op de Agitechnica zijn eerste balen verzamelwagen voor. De BaleCollect is in arbeidsstand 4,3 m breed en 3,2 m lang en biedt plaats voor maximaal drie balen met een balenlengte van 2,7 m.

Bijzondere highlights BaleCollect 1230

In tegenstelling tot de huidige balen verzamelwagens beschikt de Krone BaleCollect over een hydraulisch verstelbare dissel voor een optimaal weggedrag tijdens transport. De verzamelwagen wordt tijdens transport ontkoppeld van de pers en volgt als een gewone aanhangwagen achter de pers (transportlengte 3,9 m). Aangezien de remmen van de grootpakpers ook berekend zijn op het gewicht van de BaleCollect is het persen in heuvelachtige gebieden geen probleem en ontstaan er geen gevaarlijke situaties.

Optimale bediendingscomfort

Voor optimale bedieningscomfort wordt het gegevens management van de BaleCollect in het hydrauliek- en elektronicasysteem (BUS-systeem) van de pers geïntegreerd. Op deze manier wordt zowel de pers als de balen verzamelwagen op hetzelfde terminal bediend. Bij transport liggen de opklapbare zijdelen op het middendeel van de verzamelwagen. Daarmee is de totale transportbreedte onder de 3 m.

In arbeidspositie op het veld wordt de hydraulische dissel ingeschoven zodat de verzamelwagen direct achter het perskanaal staat. Vervolgens worden de wielen hydraulisch ontgrendelt en kunnen die zich vrij bewegen. Tot slot worden de twee zijdelen hydraulisch uitgeklapt en is de BaleCollect gered om ingezet te worden.

Glijd er een baal uit het perskanaal van de BiG Pack op de aflegsensor van de BaleCollect, dan wordt de baal door middel van een zijdelings schuifsysteem naar de zijkant geschoven. Bij de eerst volgende baal wordt deze naar de tegenovergestelde zijde geschoven. Wanneer tot slot de laatste baal in het midden van de twee andere balen ligt, dan wordt door een afschuifsysteem alle drie de balen afgelegd op het veld. Bij het afleggen zijn vier verschillende varianten mogelijk wat volledig volautomatisch wordt uitgevoerd.

Weeginrichting

Een ander groot pluspunt van de BaleCollect is de weeginrichting: de balen verzamelwagen beschikt over een onder- en boven frame die door vier meetstaven aan elkaar zijn verbonden. Op die manier wordt het gewicht van alle balen die op de wagen liggen, gewogen, getoond op de terminal en opgeslagen. Een extra verbouwde trilsensor filtert alle schokken en stoten uit de weegmetingen.

balecollect