De hakselaar van het jaar 2016 is de Big X 630 van Krone geworden! Zowel de technische redacteuren van de Duitse DLV als de DLV lezers stemden massaal voor de Krone veldhakselaar.

Machine van het jaar 2016

De Krone Big X 630 (626 PK) is een hakselaar uit middensegment. Standaard is deze hakselaar voorzien van de MaxFlow hakseltrommel met onder geschroefde messen en het VariQuick snelwisselsysteem zodat u eenvoudig en snel kunt schakelen van het graskanaal naar de korrelkneuzer en terug. De MaxFlow hakseltrommel is afgestemd op het motorvermogen en verkrijgbaar met 20, 28 of 36 messen voor alle haksellengtes. Daarboven biedt Krone ook een hakseltrommel met 40 messen aan voor de kleine haksellengtes (2,5 – 15 mm). De korrelkneuzers zijn verkrijgbaar met verschillende kneusrollen voor optimale kneuskwaliteit bij lange en korte haksellengtes zoals “Biogas” of “shredder maïs”.

Stream control

Een aantal comfortabele technieken van de Big X 630 zijn onder andere de werpwijdte verstelling “Stream Control” en PowerSplit vermogen management die automatisch het vermogen aanpast bij de actuele vermogensbehoefte (brandstof besparing). Met de Big X 630 in het programma biedt Krone 2 verschillende modellen hakselaars aan met uiteenlopende vermogens, hiermee behoort Krone tot de fabrikant met de breedste scala aan hakselaars op de hakselaarmarkt.

Technische gegevens Big X 360 hakselaar

Motor: MTU 6R 1500, R6 (emissienorm: stage IV/Final Tier 4)
Motorinhoud: 15,6 liter
Motorvermogen in KW/PK: 460/626
Tankinhoud: 1220 liter (+ optioneel 230 liter)

hakselaar van het jaar