Steeds meer wisselende oogstomstandigheden stellen de loonwerker en landbouwer voor een uitdaging om altijd een perfecte snijkwaliteit te kunnen garanderen. Krone reageert op deze groeiende vraag door de bekende licht trekkende snijrotor van de RX en ZX serie opraap- en doseerwagens verder door te ontwikkelen. Zo zijn de meenemers op de rotortanden uit een bijzonder slijtvaste Hardox staal gemaakt. En is de punt van de meenemer Asymmetrisch gemaakt. Wat betekend dat de punt uit het midden staat.

Daarnaast zijn de meenemers verbreed van 17 naar 22 mm. Wat dankzij de gepatenteerde modificaties, de ruimte tussen het mes en de meenemer verkleind. Hierdoor zal de snijkwaliteit in variërende omstandigheden nog eens worden verbeterd. Dit wordt bevestigd door talrijke praktijkervaringen.

Bewezen technieken zoals de robuuste rotoraandrijving d.m.v. een tandwielkastaandrijving bij de RX en een powerband aandrijving bij de ZX zijn kenmerkende technische eigenschappen van de Krone opraapwagens. Daarbij zorgt een groot gedimensioneerde snijrotor voor een hoge laadcapaciteit met een perfecte snijkwaliteit.