De laatste tijd staat het centraal in het nieuws: de toename van diefstal uit tractors. Terwijl de politiek nog onderzoek uitvoert, mist de agrarische sector een oplossing voor deze diefstallen. De grootste vraag die er heerst: “Hoe kan ik de diefstal voorkomen?”. Wij zijn voor u op onderzoek uitgegaan en hebben een aantal belangrijke tips kunnen verzamelen.

diefstal uit tractors voorkomen

Diefstal uit tractors: de oorzaak

De reden van de toename van de diefstal uit tractors ligt voor de hand: geld. Het zijn namelijk vooral de GPS-systemen die gewild zijn onder de dieven. Voor zo’n systeem wordt er al gauw €20.000 betaald. De winst voor de dieven ligt dus hoog waardoor de verleiding groot blijft. Daarnaast speelt ook de beveiliging van een loods een groot rol. Uit onderzoek van o.a. de politie blijkt dat het relatief eenvoudig is in een loods in te breken. Daar nemen dieven de tijd al het waardevolle mee te nemen.

Tips om diefstal uit tractors te voorkomen

  • De eerste tip ligt voor velen voor de hand: schep niet op via social media over de net gekochte nieuwe GPS-systeem.
  • Investeer in beveiliging. De investering is het waard, het kost u meer om de gestolen voorwerpen te vervangen.
  • Laat de loods er “bewoond” uitzien. Zet bijvoorbeeld een licht aan of een radio. Zo lijkt het alsof er altijd iemand aanwezig is.
  • Als er toch ingebroken is, doe dan aangifte bij de politie! Zij zullen onderzoek instellen en zo kunt u toch uw verhaal kwijt.

Voorkomen is beter dan genezen, toch? Daarom is de investering in een beveiligingssysteem het ook waard.