De Schäffer 9640 T markeert de start van een nieuwe generatie telescoopladers van Schäffer. De opvolger van de zeer succesvolle 9630 T heeft een fris ontwerp en voldoet aan alle eisen voor de emissienorm Tier IV Final / Stage IV. Met snelheden van maximaal 40 km / u, samen met de SDCT-autodrive (Schäffer Dual Clutch Transmission) en Eco Mode, biedt de machine opties die eerder ondenkbaar waren. Met de nieuwe SCV-Plus cabine biedt de machine hoog rijcomfort en ergonomie.

De Schäffer 9640 T

De krachtige 100 kW / 136 PS Deutz motor en het nieuwe rijconcept zorgen voor kracht en behendigheid. Dit wordt benadrukt door het nieuwe, dynamische ontwerp van de telescooplader.Naleving van de emissienorm Tier IV Final/ Stage IV wordt bereikt zonder roetfilter, wat veel onderhoud vereist – een belangrijk voordeel ten aanzien van de onderhoudskosten.
Met een eigen gewicht tussen 8.400 en 9.700 kg, een hefhoogte van 5,40 m en een hefvermogen van 4.200 kg, biedt de nieuwe telescooplader de ideale omstandigheden voor veeleisende omstandigheden bij agrarische bedrijven. Het hydraulische systeem met een capaciteit van 145 l / min is standaard, net als de 24 inch banden en de hydraulische koelvin. De koelvin heeft een reviseerfunctie. Dit is zeer voordelig, niet alleen bij stoffige bedrijfsomstandigheden.

Schäffer Dual Clutch Transmission

In de 40 km/h versie is de 9640 T uitgerust met de “SDCT” autodrive. SDCT staat voor de “Schäffer Dual Clutch Transmission”: dit is een tweekoppelings versnellingsbak, gepatenteerd door Schäffer, die de voordelen combineert tussen eenpowerhift transmissie met een zuiver hydrostatische autodrive. De aandrijving wordt elektronisch gestuurd, waardoor de machine op een hoog niveau van efficiëntie werkt.

De ECO Mode

De 9640 T is bijzonder efficiënt in voor transport, namelijk door de ECO Mode, dit maakt deel uit van de 40 km/u versie. Tijdens het transport wordt automatisch de snelheid van de motor verlaagd van 2.300 tot 1.800 tpm. Hierdoor draait de motor met gereduceerd toerental, dit geeft een aanzienlijke brandstofbesparing van ca. 10%.

De voordelen

Naast een verdere vermindering van de bedrijfskosten, lagere geluidsniveaus en milieuvriendelijke bediening zijn verdere voordelen van ECO Mode. Wanneer er een vereiste is voor verhoogde prestaties, schakelt de elektronica automatisch terug naar de volledige draaisnelheid. Afhankelijk van de uitvoering van de machine kan deze ook gebruikt worden als trekkend voertuig met een toegestaan trekgewicht van maximaal 16 ton.

De SCV- Plus cabine

Een ander hoogtepunt van deze machine is de nieuwe SCV-Plus cabine. SCV staat voor “Silence, Comfort, View”. Met de Plus-versie is de cabine nog verder opgebouwd. Op het eerste gezicht, geeft een netjes dashboard en ergonomische bedieningselementen een algehele indruk van topkwaliteit. De joystick ligt comfortabel in de hand, de grote ramen met panoramisch zicht biedt de bestuurder duidelijk zicht op het werkgebied. De startschakelaar, samen met het besturingssysteem voor het verwarmingssysteem en het optionele airconditioningsysteem, bevindt zich in een console vlak naast de joystick. Het nieuwe luchtstroomconcept zorgt voor een perfecte toevoer van frisse lucht. Met de nieuwe cabine SCV-Plus heeft de bestuurder een volledig nieuw gevoel van ergonomie en comfort.

9640 T

Ideale omstandigheden voor veeleisende werkzaamheden: De nieuwe 9640 T vertegenwoordigt een nieuwe generatie telescopische wielladers van Schäffer.
Zelfs van buitenaf geeft het nieuwe ontwerp van de machine een hint naar de krachtige
100 kW / 136 PK Deutz motor en het nieuwe aandrijfconcept.

9640 T cabine

De nieuwe cabine SCV-Plus: Een nieuw dashboard, ergonomische bedieningselementen en een joystick met uitgebreide functionaliteit maken het werken makkelijker en sneller en comfortabeler.