eenlifts

Vanaf bouwjaar 2016 worden de Krone één elements harken standaard uitgevoerd met de Krone lift-tanden. De Krone lift-tand kenmerkt zich doordat het onderste gedeelte licht naar voren gebogen is. Dankzij deze vorm staat de harktand licht op grip wat een liftende beweging creëert (het Krone lift-effect). Door het lift-effect wordt gewasverontreiniging beduidend verminderd waardoor de voerkwaliteit verbeterd wordt.

Één elements harken met standaard harktand versus de Krone lift-tand

De DLG Fokustest 6244 heeft de Krone lift-tand getest en vergeleken met de standaard harktand. De voordelen van de lift-tand vindt u in de uitkomsten terug: Bij gelijke harksnelheid en insteldiepte konden de harkverliezen verlaagt worden. De harksnelheid kan dan met 2 km/h verhoogt worden zonder dat de harkverliezen toenemen. Wanneer vervolgens ook de insteldiepte van de lift-tanden met 1 cm wordt verhoogd bij gelijke snelheid, blijven de harkverliezen gelijk en is de verontreiniging in het gewas beduidend lager.

Meer opbrengst en minder verontreiniging met de Krone lift tanden

De voordelen zijn dan ook voor de hand liggend met meer capaciteit per uur en meer opbrengst per hectare met minder verontreiniging. De hoogwaardige voerkwaliteit staat voor de melkveehouder voor een hoge melkomzet uit zijn ruwvoer.

De één elements harken van Krone zijn verkrijgbaar in de werkbreedte van 3,5 tot 4,6 m. Ook in de kleinste serie harken gebruikt Krone de bewezen technieken dat ook in de grotere series verbouwd zijn. Voorbeelden: de onderhoudsvrije aandrijving met de robuuste en onderhoudsvrije Duramax curvebaan (met 3 jaar fabrieks garantie), compleet onderhoudsvrije kogel gelagerde harkarmen, 10,5 mm sterke harktanden met een grote diameter veerwindingen staan voor een lange levensduur (elastisch en stabiel).